coaching & individuele therapie
Specialisaties

Specialisaties


Vastzitten in oude patronen

Soms lijd je onder zaken waar je liever kordaat en oplossingsgericht mee zou willen omgaan. In relaties stuit je steeds op dezelfde hindernissen, je trekt steeds een partner aan die je niet aanvult zoals je zou wensen, er zijn steeds conflicten met je ouder(s), je slaagt er niet in een relatie uit te bouwen, op het werk lijkt het wel of je niet gezien wordt,... We leggen de patronen uit het verleden bloot en hoe ze zich vertalen in het heden. Nadien zoeken we met verschillende technieken uit hoe je meer controle krijgt op je leven en het kan uitbouwen zoals je het zelf wenst.


Rouw en verliesbegeleiding
Als rouw en verliesbegeleider ondersteun ik jou graag bij allerlei vormen van verlies. Verlies kan zich uiten op vele vlakken: dood van een partner,kind, familielid maar ook verlies van gezondheid, verlies van een job, verlies door echtscheiding en dan zowel voor kind als ouders. Er is ook oog voor verlies dat door de maatschappij minder gezien wordt zoals verlies door chronische pijn, verlies bij de geboorte van een kind met een beperking, breuk met een geliefde die met iemand anders getrouwd is, verlies van een collega, verlies van een huisdier, ... er zijn vele vormen van verlies, elk verlies is belangrijk, erover praten kan ervoor zorgen dat je het verlies kan integreren in je leven. Ook verlies van vele jaren terug, weggestopt verlies, ... praat erover... onverwerkt verlies kan anders veel impact hebben zelfs zonder dat je je er bewust van bent en zelfs als je er liever niet aan wil denken. In de praktijk zal uw tempo worden gevolgd om hierbij stil te staan.


Begeleiding bij slaapstoornissen/slaapcoach
Ik geef je graag inzicht in je slaap en handvatten om je slaapproblemen aan te pakken. Zo begeleid ik je graag naar een goede en deugddoende slaap. Een goede slaap zal zorgen voor een veel beter leven overdag. Heb je slaapproblemen dan is het tijd om je slaap terug op te eisen. Je droom van een welverdiende slaap ligt binnen handbereik.


Droomanalyse in kader van huidige levensvragen

De droomwereld en de echte wereld zijn verbonden. Zoektocht naar integratie van de droom in de realiteit en de realiteit in de droom.

Tijdens je slaap leef je een ander leven. Dromen verwerken informatie, kunnen inzichten bieden of kunnen mee aan de oorsprong van transformatie liggen. Dromen hebben vaak een waas van mysterie rond zich. Maar wat een ongelooflijke eigenschap van de mens om tijdens de nacht met informatie aan de slag te gaan die alle creativiteit soms overstijgt. De mens is een product van zijn evolutie en als dromen geen nut zouden hebben, dan zouden we simpelweg niet dromen. Ik ga samen met de cliënt op zoek naar dromen die hun bijblijven, of die hun net heel banaal lijken. We gaan als het ware een conversatie aan met de dromen, of we gaan op zoek naar boodschappen in die dromen. Laten we er mee in gesprek gaan en laat hun zich op hun beurt aan ons onthullen.